project 3 Frisse lucht

Opdracht en probleem

Het probleem is dat er in veel klaslokalen te weinig frisse lucht is. daardoor worden leerlingen soms erg moe of krijgen hoofdpijn. De opdracht was om een creatief idee te verzinnen voor een lokaal in de school waar we vonden dat niet genoeg frisse lucht is. De opdrachtgever is de landelijke organisatie vakkanjers waar ze jongeren uitdagen om voor een probleem zoals deze een oplossing te verzinnen.

 

Eindproduct. 

 

Onze oplossing. 

 Wat je hierboven ziet zijn onze schaal tekeningen. Het is een olifant die op de muur komt waar de slurf door te muur gaat om de frisse lucht van buiten op te zuigen en via de slurf het lokaal in geblazen.  

Hoe wekt ons idee.  

Er komt dus lucht van buiten die wordt aangezogen door een ventilator en de lucht wordt daarna gefilterd en dan via de slurf het lokaal in geblazen. De buis is trechtervormig zodat er veel lucht door heen kan. Er ziet nog voor de ventilator een luikje die je open en dicht kan doen als de lucht te warm of te koud is.  

Waarom nou zo? 

Nou omdat we iets moesten maken wat ook bij het kunstlokaal paste dus we werden geïnspireerd door dit schilderij. En we vonden de slurf wel erg handig om de lucht uit te laten komen.  

  

We dachten hebben die ventilator bedacht zodat er extra veel lucht het lokaal binnen komt. En het luikje zodat ons idee het hele jaar bruikbaar is. Want als het luikje dicht is blijft de ventilator lucht rond blazen. We hebben het zo bedacht dat het niet veel ruimte inneemt omdat het aan de muur hangt. En het zijn geen planten geworden.   

Maak jouw eigen website met JouwWeb