Project 1 Sience park

in dit project moesten we een betere woon plek ontwerpen voor een van de dieren op het sience park. We zijn voor dit product ook naar het sience park geweest en hebben daar de opdracht gehoord de opdracht gever ontmoet en een rondleiding gekregen over de dingen die ze al hadden voor de dieren. 

 

 dat is een stukje over onze dieren en ons eindproduct en de opdrachtgever.

De opdrachtgever 

Stichting waag society. De waag bestaat nu al 25 jaar. De waag organiseert onderzoek en ontwikkeling  activiteiten op het gebied van technologie en design over maatschappelijke vragen. De waag wil zo dat de burgers goed met hun leefwereld betrokken raken. Kunstenaar mogen in de field labs werken en mee denken over de toekomst. 

 

T-factor  

Op 1 januari 2021 kreeg de waag van de minister van onderwijs de functie future lab. 

Een future lab is een plaat waar toekomstgerichte projecten worden ontworpen en uitgewerkt. 

En ze onderzoeken hoe mensen, dieren, planten en microben goed samen kunnen leven. Het uiteindelijke doel is dat de stad geen gebouwde maar levende plek is. 

 

Het eindproduct  

 Onze dieren zijn de egel de blauwborst en de hommel. 

Wat wij hebben gemakt is een bio divers rommelhoekje voor meerdere dieren. Voor de egel hebben we een mooi huisje gemaakt waar ze kunnen slapen en schuilen voor roofdieren. Voor de blauwborst hebben we een soort blauwborst flat gemaakt. Het zijn meerdere huisjes rond de helft van de boom. Aan de andere kant zijn er voeders bakjes gemaakt. Ons eerste plan was dat we het rond de hele boom maakte, maar we kregen de feedback dat vogelkastjes op een speciale richten moeten staan. Dus dat hebben we toen aangepast. In dit huisje kunnen ze slapen, eten en zijn ze beschut voor roofdieren. Deze huisjes zouden ook kunnen worden gebruikt door andere vogels natuurlijk. Voor de hommel gebruiken we een huisje dat al bestaat dus dat hebben we niet zelf bedacht. Maar de hommels zijn er vooral voor dat er veel planten en bloemen komen. Dat is goed voor de bio diverse tijd.